Klassenbrief

Hieronder staan een aantal afspraken en regels zoals die in groep 7/8 gelden. Veel zaken zijn terug te vinden in de schoolgids en de kalender, maar voor de duidelijkheid is hier alles op een rijtje gezet.

Welkom in groep 7 / 8

Je zit nu in groep 7 of 8 bij juf Roxanne en juf Marjolijn!

Met de wenochtend in de laatste week voor de vakantie hebben jullie al bij elkaar gezeten als de groep 7/8 combinatie.
Zag er goed uit, he!

Eerst even wat algemene regels:

  • ’s Ochtends hang je je jas onder de luizencape bij je naam. Je tas gaat in de bak onder de kapstok.
  • Fietssleutels bewaren we in het sleutelbakje op de kast
  • Je eten en drinken haal je uit de tas. De spullen voor 10.15 uur staan op de kast in de klas, de bekers en broodtrommels voor de lunch gaan in de witte krat. 
  • Lege pakjes drinken (als je geen beker gebruikt) gaan terug mee naar huis.
  • Als je naar de wc moet ga je als het even kan voor schooltijd, tot 9.00 uur ga je in principe niet naar de wc. Dit is ook zo met de ochtend- en de middagpauze, ga of ervoor of meteen erna. Je probeert een half uur na de pauzes niet naar het toilet te gaan. Deze afspraak is er omdat we de ochtend meestal starten met belangrijke instructies en activiteiten, zo ook na de pauzes;
  • Als je naar de wc gaat leg je het ‘wc-eendje’ op tafel;

Vulpen!

In groep 5 heb je een rollerpen gekregen. Hier schrijf je dit jaar ook mee! Als je je rollerpen bent kwijtgeraakt, kun je zelf voor een goede rollerpen zorgen. Een Stabilopen of een andere fijnschrijver wordt alleen gebruikt op advies van de juf. Je hebt een eigen kleurpotlodendoosje gekregen in groep 3, een grijs potlood en een gum krijg je ook van school. Een etui meenemen om je schoolspullen in te stoppen is wel handig. Je mag 1 etui meenemen van huis waar je alle spullen in kan bewaren.

Jarig!

Als je jarig bent, zingen wij om half 9 meteen voor je. De traktatie wordt bij de kleine pauze uitgedeeld of in overleg op een ander tijdstip die dag. In de grote pauze mag je met twee groepsgenootjes de andere leerkrachten langs met de kaart en de traktatie.

Spreekbeurt!

Dit schooljaar ga je ook weer een of meerdere spreekbeurten houden. Je kunt je inschrijven voor een onderwerp. De lijsten komen in de klas te hangen op de leerwand van IPC.

Gym

Elke week is er gym in ‘’t Binnenveld”. Dit is op woensdag. Zorg voor goede gymkleding en schoenen! Zorg ervoor dat je naam in je schoenen en kleren staat, zodat je ze terug kunt vinden! Onze klas start bij de gymzaal. Zorg dat je er om 8.20 uur bent! Je fiets breng je eerst even naar school.

Werkstuk

In de periode tussen de kerstvakantie en de meivakantie maak je een werkstuk. De informatie daarover ontvang je daags na de kerstvakantie. 

  

Takencirkel

Op de takencirkel staat welke taak je die hele week uitvoert. Op vrijdagmiddag draaien we de cirkel 1 plekje verder en op maandag zie je dan of je een nieuwe taak hebt, Je hebt een taak meestal voor 2 weken achter elkaar, met z'n tweeën. Op deze manier zijn we met z'n allen verantwoordelijk voor de klas en ben je sneller klaar.

Huiswerk

In groep 7 en 8 krijg je wat huiswerk. Elke dinsdag neem je jouw zelfgekozen werkblad uit de huiswerkmap mee. Om half 9 moet het huiswerk in de klas zijn. Denk hieraan!

Eén keer in de zoveel tijd krijg je ook leerwerk mee naar huis. Je hoort in de klas wanneer de toetst is. Schrijf je naam en de datum op je leerblad.

Op de agenda op het whiteboard noteren we data van de toetsen ook. Je moet dit zelf overnemen en thuis doorgeven. Je ouders mogen natuurlijk ook even in de klas komen kijken of er nog belangrijke dingen op de agenda staan.

Vaste groepsregels:

  • Je luistert naar en hebt respect voor elkaar.
  • Tijdens de uitleg wacht je met toiletbezoek.
  • Onder werktijd werk je rustig aan je eigen taak zonder anderen te storen. Als je iets niet begrijpt…dan mag je altijd naar de juf of is er de mogelijkheid om met een klasgenoot te werken.

Zo is voor iedereen het fijn om op school te zijn.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl