Klassenbrief

Augustus 2018

Beste kinderen (en ouders/verzorgers) van groep 3-4,

Je zit nu in groep 3-4!!!

In deze brief staan een aantal praktische afspraken en regels zoals die in de groep gelden. (Ouders/verzorgers: Om de zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen vragen wij u om uw kind zoveel mogelijk zelf te laten doen):

• ’s Ochtends hang je je jas onder de luizencape bij je naam. De andere kapstokhaak is voor de (gym)tas;
  • Je mag vanaf 8.20 uur binnen komen, om 8.30 uur beginnen we met de lessen, dus zorg dat je dan binnen bent (papa's en mama's: iets voor half 9 luiden we de bel zodat alle ouders op tijd de klas uit zijn)
  • Eventuele fietssleutels bewaren we in het sleutelbakje (op de kast);
  • Je eten en drinken haal je uit de tas. De spullen voor 10.00 uur staan op de tafels bij de deur buiten de klas. Graag alle bekers, pakjes, bakjes, (fruit indien mogelijk) voorzien van je naam zodat iedereen weet wat van wie is. De bekers voor de lunch gaan in de witte krat, de broodtrommels die niet in de koeling hoeven zetten we ook op de tafel, alle andere gaan in de krat.
  • Het zou fijn zijn als je het drinken in een beker meebrengt. Als je eens een keer wel een drinkpakje hebt gaat deze leeg weer mee terug naar huis. Dit i.v.m. het scheiden van afval en het verminderen van onze ‘afvalberg’ op school.
  • Als je naar de wc moet ga je als het even kan voor schooltijd, tot 9.00 uur ga je in principe niet naar de wc. Dit is ook zo met de ochtend- en de middagpauze; ga of ervoor of meteen erna. Je probeert een half uur na de pauzes niet naar het toilet te gaan. Deze afspraak is er omdat we de ochtend meestal starten met belangrijke instructies en activiteiten; zo ook na de pauzes;
  • Als je naar de wc gaat zet je de ‘kikkerkoning of koningin’ op tafel;
  • Speelgoed laten we veilig thuis zodat je niets kwijt kunt raken en/of er iets stuk kan gaan. Als je toch een keer (per ongeluk) iets meeneemt leg je het in de mand die op de kast staat
  • Je krijgt in groep 3 een eigen etui met een schrijfpotlood, kleurpotloden en een gum. Ook in groep 4 gebruiken we deze spullen en schrijven we met een potlood. In principe heb je geen andere spullen van thuis nodig.
  • Je verjaardag vier je gezellig met je klasgenoten en de juf. Als je in groep 3 zit mogen je papa en/of mama je verjaardag mee komen vieren. Dat doen we meteen om 8.30 uur. De traktatie wordt op een later (door de juf bepaald) tijdstip uitgedeeld.
  • Elke week is er gym in ‘De Bongerd”. Dit is op woensdag. Zorg je ervoor dat je op de dag van gym goede gymkleding en schoenen meeneemt in een tas of rugzak? Als je naam in je schoenen en kleren staat kun je je spullen gemakkelijker terugvinden.
  • In groep 3-4 heb je een hele week samen met een klasgenootje ‘klassendienst’. Onder schooltijd help je me steeds met het uitdelen van de spullen en het netjes houden van de klas. Natuurlijk zorgen we er met de hele groep voor dat we alles zo netjes mogelijk houden.

We werken veel met het stoplicht om zelfstandig werken verder te bevorderen.

• In groep 4 krijg je af en toe huiswerk. Wat je bijvoorbeeld gaat oefenen zijn de woorden van spelling. Telkens staan de nieuwe woorden op de website onder het kopje huiswerk, zodat je ze kunt downloaden en oefenen. Ook moet je de tafels gaan oefenen en krijg je regelmatig een tafeltoets en…je krijgt af en toe een werkblad met sommen of taalwerk mee om thuis te oefenen.  (Groep 3 krijgt ook heel af en toe iets mee om thuis te maken of te oefenen)

Groetjes,

juf Carina